Kosses.nl
 

2016 Italie

Onze langste reis dit jaar is een rondtrip met de caravan naar en door Turkije. Althans dat was het plan. Helaas is dit gecanceld door de Acsi, die de reis zou organiseren. De reden is dat ze onze veiligheid niet kunnen garanderen. Dat betekent dus herbezinning op ons plan. Inmiddels is dat proces afgerond en is het besluit gevallen, dat we naar Sicilië gaan.

 https://kosses.nl/testing/images/phocagallery/Italie2016/Nog thuis.jpg

Uiteindelijk is Zuid Italië ook voor ons een onbekend terrein en gaan we daar dan maar lekker luieren in de zon en genieten van wat culinair Sicilië ons heeft te bieden. Het betekent wel dat ik zelf weer moet nadenken over deze reis. Daar zal ik dus de komende weken aan besteden. Hoe druk kan een pensionado zijn.

20-4-2016

We zijn op weg! Gezien de betere weersverwachtingen in Europa is het moment daar om te vertrekken. Korte etappes, vandaag zijn we naar een camping bij Schweppenhausen in de buurt van Bingen am Rhein gereden. Hier stroomt de Nahe in de Rhein en is het de buurt van de betere Rheinweine. Meteen dus maar even wat verblijven om in te kopen en te proeven. Mooie kleine camping. Nog erg rustig.

Vanmiddag even door Bingen gewandeld. Zo wat een oude vergane eer en glorie. Hier komt geen toerist meer vrijwillig naar toe met vakantie. Morgen even kijken aan de andere kant van de Rijn in Rüdesheim. Een bezoekje brengen aan de Drosselgasse, een heel smal en gezellig straatje met allemaal wijnhuizen en restaurants. En dan overmorgen verder naar Zuid Duitsland vlak boven Bazel.
Bingen is passé.

21-4-2016

De eerste mooie warme dag, 20+. Klein tochtje met de auto, met de veer de Rijn over en door Rüdesheim geslenterd. Ofschoon het hier ook oude glorie is, is het duidelijk merkbaar dat deze plaats nog een grote toeristentrekker is. Mooie oude wijnterrassen en danslokalen. Alles goed onderhouden.

In de Drosselgasse bij Wirtshaus Hannelore, www.hannelore-drosselgasse.de, ons te buiten gegaan aan heerlijke Rüdesheimer Riesling trocken als begeleider bij een prima aspergegerecht met kalfsschnitzel. Weinig cultuur, en zeker slecht voor de figuur afgesloten met een heerlijk Italiaans ijsje Nussbecher. Tja wat boodschappen gedaan en terug naar de camping heerlijk in de zon voor de caravan uitbuiken.

22-4-2016

Langzaam komen we in de reismodus. Rustig aan 315km naar het zuiden getuft.
Mooie warme dag vandaag. Onderweg lekker gegeten. Aangekomen op de camping in Bad Bellingen vlak boven Bazel op camping Park Lug ins Land, hebben we op ons gemak uitgebuikt voor de caravan in de zon. Onze nieuwe luifel, een Omnistore bewees zijn diensten met een beetje schaduw. Heerlijke dag afgesloten met een mooie flesje Cava, had ik wel verdiend.
We blijven hier 2 dagen. Een beetje afhankelijk van het weer. De vooruitzichten zijn wat minder. Het zal de komende dagen flink afkoelen en er bestaat de kans op sneeuw. Nou ja dat zien we dan wel. Morgen maar eens kijken hoe het wordt. Moeten in elk geval foerageren. Maar eerst lekker uitslapen morgen.

23-4-2016

De dag vandaag besteed aan uitslapen, wat boodschappen doen etc. Is hier Nederlands weer. Regen, grauw en guur. Zitten in het Rijndal boven Bazel. Echter door de regen is het uitzicht over de Rijn weinig opwindend. Verder weinig nieuws. Morgen snel verder richting zon. De omgeving van Locarno is het volgende reisdoel. Dan zitten we aan de zuidkant van de Zwitserse bergen bij het meer van Lugano en hopen we op wat prettiger weer.

24-4-2016

Wat kan er een schril contrast in het weer zitten. Vanmorgen met een fris briesje, 6° uit Bad Bellingen vertrokken. Des te verder we Zwitserland in reden des te meer regen en uiteindelijk sneeuw op ons pad. Toen begonnen ze op de radio te waarschuwen voor gladde plekken op de weg. Even in de file voor de Gotharttunnel. Een keer door de tunnel blauwe hemel 16° en stijgend.

Bij aankomst op de camping tussen Bellinzano en Locarno 20°, snel stoelen naar buiten na het nodige wegzetcorvee en even een biertje in de zon.
Rommelmarkt in Bellinzano bezocht. Lekker Tagliatelle ai Fungi verorbert en toegekeken hoe Uschi genoot van een portie Lasagna.
Nu natuurlijk weer moe van een "harde" dag werken. Nog even een wijntje, luisteren naar radio Oost via internet. Tja je moet de draad met de werkelijkheid toch ook niet verliezen en dan in het bedje. Morgen staat Locarno op het programma.

25-4-2016

Mooie zonnige dag vandaag. Lekker uitgeslapen en wat rustig aan gedaan bij de caravan. Vervolgens in de ochtend een bezoek gebracht aan Locarno en Ascona. Decadente oude badglorie aan het Lago Magiorre.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Mooi, maar wat is Zwitserland schreeuwend duur. Eten en drinken kost echt te veel.
Boodschappen gedaan voor een hap uit eigen caravankeuken. De avond nog even lekker weg luieren.
Moeten wel binnen zitten, want er steekt een koude wind op.
Morgen dus snel naar Italië. Doel een camping 20km westelijk van Genua.

26-4-2016

Vanwege familieomstandigheden de reis nog even een dag niet voortgezet, om niet te ver van huis te komen. Daarom even geshopt in Lugano, niet ver, ongeveer 25km, van onze camping in Riarena. Lugano is een aardige stad met een mix van Zwitserse en Italiaanse stijl. Ligt mooi aan het meer.

Inmiddels begint het hier een beetje Nederlands weer te worden, grauw en met regenspetters en zitten we binnen in de caravan. Beetje lezen en voorbereiden op het verdere verloop van de reis.

27-4-2017

Italië is bereikt. Een wat warrige rit vandaag, maar uiteindelijk wel met een onverwacht mooi eind. Voor Milaan ons wat verreden, waardoor we een rondje tolweg weggaven, die de rit ongeveer 40 km langer maakte dan bedoeld. Bij Genua had ik een camping uitgezocht, die moeilijk bereikbaar was door een opgebroken weg. Om toch bij die camping te komen, moesten we een behoorlijk stuk omrijden over de tolweg richting Frankrijk. Dat was de verkeerde kant op, immers we willen naar Sicilië. Daardoor besloten, die camping ten westen van Genua over te slaan en zijn we dwars door Genua richting La Spezia gereden. Een evenement op zich, die rit door Genua met de caravan, maar ach als de spiegels passen past de rest ook. Vervolgens een prachtige kustweg tot we uiteindelijk het alternatief voor deze dag bereikten, camping Fossa Lupara bij Sestri Levante. Dit is zo'n geweldig grote Italiaanse camping met allemaal vast staplaatsen. In het weekend waarschijnlijk een feest. Gelukkig zijn de Italianen er niet en hebben we een mooi plekje met veel rust.

Sestri Levante blijkt een toeristische voltreffer te zijn. Prachtig oud plaatsje met een mooie boulevard en haven. Halverwege Genua en Cinque Terre twee doelen, die we willen bekijken en nu makkelijk kunnen berijden. Dus zullen we hier enkele dagen blijven.

28-4-2016

Vandaag rustig aan gedaan. Eerst goed uitgeslapen. Uitgebreid ontbijt en vervolgens besloten niets te doen. Dat betekent naar de winkel, boodschappen doen, koken bij de caravan, luieren en lezen. Nou dat is goed gelukt. Vooraf licht zuur ingelegde sardellen en makreel. Dit verorbert met, voor Uschi een wit wijntje en voor mij een pastis. Moet uiteindelijk geen behelpen worden.


 

Lekker kalfsborstlapje (Tenere de vitello) als hoofdgerecht, met tortellini gevuld met ricotta en spinazie, gewokte artisjok, zucchini, sjalot, iets knof en paprika erbij, afgemaakt met Thaise oestersaus. Flesje Sangiovese. Heerlijk, nu uitbuiken. Vanavond moed verzamelen en plannen maken voor morgen. Ik denk dat het Cinque Terre wordt. Een mooi natuurpark met pittoreske dorpjes.