Kosses.nl
 

2020 Nederland_Duitsland

2-6-2020

Eigenlijk was het plan om begin mei te vertrekken voor een reisje naar Griekenland. Hier zouden we 2 maanden voor uittrekken, maar ja het corona virus gooide roet in het eten en zijn we blij, dat we 1-6 eindelijk op stap konden. We hebben er voor gekozen tot 15-6 in Nederland op boerencampings door te brengen en dan nog een stukje Duitsland in te trekken, tot het ons te druk wordt op de campings. We staan nu bij Maartensdijk op camping de Twaalfgaarden.Lekker relaxed, wel behoorlijk bezet, het sanitair is bruikbaar en wij voelen ons op ons gemak. Gisteren hier aangekomen en rustig ingericht. Wat gekokkereld en vooral geluierd.Vandaag wat rondgekeken in Loenen, Maarsen, Breukelen en bij de Loosdrechtse plassen.Terrasje bezocht aan het water vandaag onderweg en op tijd terug op de camping.
Lekker gekookt,Angus biefstuk met gemengde groenten met currypasta en oestersaus. Lekker glaasje erbij en er na.De vakantiemodus is goed op gang.

4-6-2020

Dagje Amsterdam. Bij mijn moeder op bezoek, waar we door het virus al twee maanden niet waren geweest. Vervolgens de stad in om even over de Albert Cuyp te kuieren, maar dat viel tegen.Veel kramen waren er niet en de bezoekers viel ook erg tegen, de 1½ meter was makkelijk te handhaven. Vervolgens wilden we een hapje eten bij Nam Kee, maar die waren gesloten, alleen afhalen. Dat werd behelpen met Döner en Falaffel.

5-6-2020

Dagje Utrecht. We waren langs bij een kennis voor een kopje koffie en wat bij praten over mijn hobby scheerspulletjes. Ja dat bestaat, mannen, die scheren een hobby vinden. Daarna zouden we de stad in gaan, maar uiteindelijk waren we te beroerd om daar ook maar verder enige energie aan te verspillen en zijn we spoorslags teruggekeerd naar de caravan. Dat werd afhaalchinees, niet echt koolhydraatarm. Deze dag leverde geen mooie plaatjes op. Alvast wat opgeruimd, daar we morgen een reisdag hebben van wel 85 km naar Moergestel.

9-6-2020

Inmiddels een week op pad in eigen land en hebben we het best naar ons zin. Het weer kan een tikkeltje beter, maar verder geen klagen, want vanaf morgen gaat de temperatuur weer omhoog. We zijn op 6-6 van Maartensdijk verkast naar Moergestel.Staan in een tuin camping bij een mooi landhuis de Irenehoeve halverwege Oisterwijk en Oirschot.Op deze camping is het sanitair gesloten en redden we ons prima in de caravan.Leuke plaatsjes en veel natuur in de buurt.
Het is merkbaar, dat hier erg sterk is huisgehouden door het coronavirus. De mensen zijn erg paniekerig en houden zich overdreven aan de regels. Bij het minste geringste wordt je op je gedrag aangesproken, vaak erg overdreven. Wel een verschil met de sfeer bij ons thuis in het oosten. Maakt ook dat er met uitstapjes niet veel verder is te komen, dan wat lopen in de natuur, wat rondrijden op binnenweggetjes en slenteren door plaatsjes.Gisteren een tochtje door de buurt gemaakt van een 50 km. Eén stop was bij de Abdij Koningshoeven, waar de monnikken het La Trappe bier brouwen.
Ofschoon niet kha toch maar op het terras even genoten van een dubbel.Het blijft Nederland en kom ik toch niet echt in de vakantie stemming, zeg maar dat Francofile gevoel,
of dat relaxte als je door een vissershaventje in Kroatië loopt. Is toch echt even anders.
Vandaag in Oirschot geluncht met kennissen, die hier in de buurt wonen.
Op afspraak is hier goed te vertoeven in de horeca, maar ook daar is het personeel vaak overdreven regels aan het toepassen.Het Oude Raadhuis is een mooi pand waar de toeristeninfo is ondergebracht.
Toevallig was er ook markt en stonden de kramen goed uit elkaar, maar wel goed gesorteerd, wat aanbod betreft.Oirschot wordt gedomineerd door de Sint Petrus Basiliek.Morgen vertrekken we naar een boerencamping bij Bemelen met als doel een bezoek aan Maastricht, het Geuldal en Valkenburg.
Daar blijven we tot 15-6. Dan gaan we verder op reis in Duitsland, want dan mogen buitenlanders daar op de camping. Zien dat we wat lekkere wijntjes vinden etc.

14-6-2020

Het verblijf in Bemelen is ons erg goed bevallen.Zuid Limburg is liefelijk, mooi om rond te kijken en overal gezellige terrasjes. Zuid Limburg is liefelijk, mooi om rond te kijken en overal gezellige terrasjes. Hier en daar zie je
nog de restanten van de mergelwinning,zoals bij 't Rooth.Een dag naar Valkenburg geweest en lekker rond gewandeld, terrasje bezochtnog eens de volgende dag met onze kleindochter, die sinds kort op kamers woont in Maastricht. Echt toeristenstadje met een veelvoud aan terrassen en restaurantjes.
Alles is weer open,de terrassen niet al te vol, maar wel gezellig. Eigenlijk precies goed wat drukte betreft.Gisteren hebben we wat door Maastricht gewandeld.Geparkeerd ten oosten va de Maas en vervolgens via de Sint Servaasbrug de stad in.Genoten van gezellige drukte op een paar terrassen, lekker gegeten en gedronken.Op de terugweg naar de auto nog even geshopped bij de oudste drogist, Jaspers en vervolgens uitbuiken bij de caravan.
Vandaag nog eens een toertje door de buurt gemaakten in Gulpen een biertje met een twaalf uurtje genoten, vervolgens weer via een toeristische route naar de caravan,
waar ik nog even wat kokkerelde (Speklapjes met champignons in 5 kruiden, hoisin, oestersaus. Met rode currypasta iets pittig gemaakt en met rosé geblust in de mond).
Beetje opruimen, want morgen gaan we verder naar Ediger-Eller een klein wijnplaatsje aan de Moezel in de buurt van Cochem.

16-6-2020

Gisteren aangekomen bij de Moezel en staan we op een camping bij een klein plaatsje Ediger-Eller omringd door wijnbergen.Het weer is wat wisselvallig, maar de temperatuur is goed. Kunnen buiten vertoeven, maar moeten wel een jas mee voor een buitje.
Het plaatsje, een echt wijnplaatsje met smalle straatjes en straußwirtschaften, heeft echt nog de oude karakteristieke uitstraling van een Moezelwijn dorp.
Vandaag hebben we een tochtje gemaakt naar Kröv en Bernkastel-Kues.Kröv vanaf de toppen rond het Moezeldal.Deze plaatsen zijn echt nog welvarende Moezelwijnstadjes met veel gastronomie en wijnproeflokalen.Mooie gevels sieren het straatbeeld.Vandaag hebben we echt gezondigd wat eten en drinken betreft. Weisburgunder in het glas. Voor mij gebakken aardappels enApfelstrudel met vanille-ijs en -saus.Echt ketters bij een kha regime. Uschi heeft zich nog beheerst, geen aardappels bij het hoofdgerecht, maar Käsekuchen als desert, hetgeen ook niet past.
Maar lekker....... Zo nu en dan moet je ook de teugels even laten vieren........

17-6-2020

Een bezoek aan Cochem is altijd weer Moezeltoerisme pur sang.De tijd stond stil, wat oude vergane eer en glorie, maar toch gezellig.Glaasje wijn op een Moezelterras. Wat slenteren door de oude straatjes en dan ben je zo weer toe aan een hapje eten met iets versterkends.
Laat ik nu toevallig een Metzgerei (Mozella) weten in Ernst naast de plaatselijk Weinbaugenossenschaft!Dat werd dus eten en fourageren bij de slagerij en aansluitend bij de wijnboer.
Wat wijntjes proeven bij de Genossenschaft en wat flesjes Weißburgunder en Riesling mee voor thuis en onderweg. Zo'n dag is zo kapot.

18-6-2020

Rustig dagje om wat op te ruimen, boodschappen doen bij een grote Globus (hypermarkt). Worstjes beleg etc. voor de komende dagen.Op de terugweg naar de camping nog wat wijntjes proeven bij een vestiging van Osters, die je in dit gebied aan de Moezel overal aantreft. Gelukkig zit deze direct tegenover de ingang van de camping.Ter afsluiting nog wat Vespern bij de caravan en opruimen, want morgen gaat het verder naar Licherode zo'n 60 km ten zuiden van Kassel.Nog even een mooi plaatje van de Moezel vanaf de camping.

20-6-2020

De dag besteedt aan een kort ritje door de buurt, een bezoek aan Rotenburg an der Fulda en tot slot koken op de camping.Rotenburg is zo'n klein authentiek plaatsje met een oude vakwerk-woningen kern.Niet overlopen door toeristen, maar wel een mooi oude kern.Onderweg vonden we mooie T Bone steaks, dat werd dus grillen en wokken.Mooie schotel gezonde gemengde groenten, met naturel gegrilde steaks met alleen wat Himalayazout en grof gemalen peper.

22-6-2020

De dag van gisteren is in ledigheid opgegaan, wat lezen, luieren en zelf koken. Daar zijn dan ook verder geen plaatjes van en zeker niets te vermelden.
Tevens een rondrit voor vandaag voorbereid met als bestemming Fritzlar en Melsungen. Twee oude vakwerkplaatsen met een mooie overzichtelijke kern.Fitzlar heeft een mooi centraal plein met gezellige terrasjes en ouderwetse winkeltjes.
Ook een leuk Italiaans restaurant, waar we ons bezondigden aan een heerlijke (als je ze eigenlijk niet meer eet) pizza met mooie Italiaanse wijn.Melsungen heeft een mooi oud Rathaus op een centraal plein met ook leuke zijstraten met authentieke gevels. Ik hou wel van die bouwkunst.Morgen nog een rustige dag met wat gekneuter op de camping en mogelijk nog even wat rondkijken in de buurt.
Dan overmorgen verder noordwaarts naar het Weserbergland. Het Extertal in de omgeving Rinteln en Hamelen is de bestemming. Thuis nadert geleidelijk.